Van't Grootgestalte

In Memoriam

Ferro van de Wase polder

°12/05/2006-*25/05/2017
Dam: Anushi von die Stryelantse
Sire: Genesis B deï Monti del Keraton

Ferro was onze allereerste trouwe metgezel. We hadden erg bewust gekozen voor de lieve stoere pup met het groene bandje. Omdat we vooraf wisten dat de opvoeding van een eerste dog en dan nog wel een reu misschien wel een uitdaging kon zijn, waren we erg goed voorbereid. Ik denk zelfs niet dat we ooit naderhand nog een dog gehad hebben die zo netjes opgevoed was en zo goed luisterde ondanks zijn hormonen en eigen willetje. Denkbeeldige grenzen waren voor hem even duidelijk afgelijnd als fysieke deuren, poorten, omheining en hekken. Hij zette daar geen poot over heen. Ferro was een erg trotse, zelfbewuste, sterke compacte dog. Een natuurlijke leider in de roedel die hem vanaf zijn 6j begon te omringen. Onze rechterhand in het opvoeden van onze andere dogjes zowel in huis als op wandeling. Hij was een ware beschermer van huis, haard en al wie hij lief had tot op zijn mooie 11-jarige oude dag. Zijn thuis en zijn gezin waren hem heilig. Daar leefde hij ten volle voor.
Ferro werd in 2013 papa van het M-nestje bij Duitse doggen ‘Van Hoght’ en in 2014 papa van ons N-nestje ‘van’t Groot Gestalte’. Onze Ferrytail.

Coralie von der Schlehhecke ‘Marie’

°6/1/2013-*28/5/20
Dam: Altusdane All my Loving
Sire: Elderberry’s Quento

In maart 2013 zagen we een zusje van Marie bij onze bevriende collega fokkers ‘van Hoght’. En voor wie ons goed kent, gebeurde toen het ondenkbare. Plots was ik onderweg naar Duitsland, met een toen nog relatief onbekende Elleke die vanaf toen ook ineens mijn beste vriendin werd. We gingen kijken om een zusje van haar pupje te gaan halen. Ik dacht ter plaatse dat ik de meest rustige pup uit het nest gekozen had. Ze sliep tot wanneer we rechtstonden en stapte toen zonder leiband mee, achter ons aan naar buiten, over de parking, hup in de auto. Alsof ze het wist … echt bizar. Eens thuis bleek Marie echter een schuchtere, maar zéér energiek, atletisch, verfijnd en zéér gevoelig dogje te zijn.
Ze was niet altijd de makkelijkste naar vreemden toe, maar ze was wel diegene die onder je huid kroop en die door vuur en vlam ging voor haar gezin. Haar thuis en haar gezin, waren haar leven. Ze was ook de meest geweldige moederkloek voor haar pupjes (N- en P-nest van’t Groot Gestalte). Zoveel grenzen ze stelde naar onbekenden toe, zo weinig grenzen had ze naar haar eigen kinders toe. She lived her life to the fullest, ons Mariëtte’tje Raketje.

Meant to Be van Hoght ‘Minty’

°20/8/13-*27/9/21
Dam: Janneke van Hoght
Sire: Ferro van de Wase Polder

Toen Minty geboren werd, wisten we al van het eerste moment ’that she was the one that was Meant to Be in our family’. De enige van 15 zonder witte aftekening op de borst net zoals haar paps. Al lachend werd zij door haar fokster ‘Minty’ genoemd omdat ze enerzijds een muntgroen kleurig bandje droeg en anderzijds als grapje naar analogie met ‘Cindy’. Die roepnaam is nooit meer veranderd. Mintje was van type en karakter 100% het omgekeerd van Marie. Ze was goed kloek gebouwd, zelfzeker, respecteerde weinig tot geen grenzen, had een sterke wil, en was van het motto ‘klinkt het niet dan botst het wel’. En botsen deed het dus vaak. Zowel met Marie als later met Nova. Nochtans was ze ook wel erg gevoelig zoals dat elke dog betaamt, toch deed ze zich altijd veel stoerder voor dan ze daadwerkelijk was. Ruwe bolster, blanke pit. Ze was haar papa’s dikke vriend en grote speelkameraad toen hij nog leefde. En haar baasje’s grote liefde. Benny en Mint hadden een intens sterke band. Ze leefde voor zijn liefde, de vele kusjes en het geknuffel. She was definitely Meant to Be in our life. Ons Mintje Pintje.