Van't Grootgestalte

Onze puppies

Saga’s puppy’s zijn geboren!

Op woensdag 21 juni werden Saga & Paul Anka ‘Palika’ trotse ouders van onze Wuppy’s.
Ons ‘W’- nestje telt 2 prachtige teefjes en 6 stoere reutjes.
Ondertussen zijn we 9 dagen verder en stelt iedereen het goed.
Wie geïnteresseerd is in een pupje mag zich nog steeds aanmelden via Mail/Sms/Whatsapp/Messenger.
Telefonisch zijn we iets minder goed bereikbaar momenteel.
Via een bericht dat toekomt, kunnen we je zelf even terug bellen.

Meer foto’s vind je ook terug op onze Facebook pagina ‘Duitse doggen Van’t groot gestalte’

Nestplanning juni 2023:
Nog even in spanning afwachten, spoedig weten we zeker of Saga drachtig is van de knappe, lieve Hongaarse ‘Nagyiregi Paul Anka’.
Heb je mogelijks interesse?
Neem dan zeker eens contact met ons op: info@vantgrootgestalte.be


Foto’s ‘Nagyiregi Paul Anka’:

Algemene info:
Bij interesse voor een pup mag je ons steeds mailen of bellen. Onze gegevens vind je terug op onze contactpagina. Op die manier kunnen we je  tijdig een ‘eerste contact’formulier doormailen  en je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek met ons en onze honden nadat je ons dit formulier ingevuld terug bezorgd hebt. Tijdens dit gesprek zal snel blijken of je jezelf goed bij ons voelt als fokker en of er een wederzijdse klik is met ons en onze honden. Want dit vinden we toch allebei heel erg belangrijk.

Voor ons is het geen kwestie om honden te verkopen en klaar. Voor ons is het ook een kwestie om jou, je gezin en je pup ook op te nemen in onze ‘Van’t Groot Gestalte Family’, waarbij je niet enkel contact blijft onderhouden met ons, maar ook in verbinding staat met al onze puppy eigenaren tellend vanaf  2014 t/m ….
Dat je met vragen en problemen bij ons terecht kan, maar dat je ook leuke foto’s & verhalen met ons allemaal blijft delen. Dus een verbinding in zowel goede als kwade dagen, zoals bij elk goed huwelijk de bedoeling is.

Onze pups stammen af van ouderdieren met goede bloedlijnen, met goedkeuring voor de fok en met de nodige gezondheidscontroles. We proberen altijd om zo doordacht mogelijke combinatie’s te maken die bij elkaar matchen in zowel bloedlijnen als karakter, bouw en conformatie.

Ze worden geboren onder familiale sfeer en worden goed opgevoed en gesocialiseerd tijdens hun eerste 8 levensweken. Deze periode van 8 weken vinden wij heel erg belangrijk en daarom is er altijd iemand aanwezig om hen samen met de teef goed te verzorgen, het verblijf netjes te houden, zindelijkheid te trainen, hen allerlei zaken te laten onderzoeken en hen de nodige uitdagingen te geven, gewend te laten maken aan ‘huis-, tuin- en keukengeluiden’, … . Met andere woorden om hen rustig aan klaar te maken voor de ‘echte wereld’ zonder hen te overprikkelen. Want rust is immers ook belangrijk om alle indrukken rustig te kunnen verwerken.
De pups worden uiteraard in huis, in onze huiskamer, geboren en blijven de eerste 4 levensweken lekker knus binnen. Hun verblijfsgrootte wordt aangepast aan de grootte en de noden van het nest gedurende heel de periode van 8 weken. Vanaf 4-5 weken kunnen ze overdag ook wat buitenspelen. We voorzien altijd een buitenspeeltuin met een overdekt gedeelte, waar ze in de zomer de koelte en in de winter de warmte kunnen opzoeken indien nodig.

De ‘mama’ wordt uiteraard ook vooraf netjes ontwormd, gevaccineerd (getiterd) en is vrij van ziekte.
Onze pups krijgen voor vertrek hun eerste ‘primo’ vaccinatie’s. Ze worden uiteraard ook gechipt en krijgen een Europees paspoort mee en zullen ingeschreven staan bij het KMSH stamboek.

Onze pups worden enkel verkocht met een verkoopovereenkomst en gezondheidsgarantie.

Eens je pup thuis, moet hij of zij uiteraard ook nog eens goed onderzocht worden en een herhalingsvaccin krijgen van je eigen  dierenarts, zodoende dat hij beschermd blijft tegen de belangrijkste virale hondenziekten en ook tegen rattenziekte. Want weet dat een volledige basisvaccinatie bestaat uit meerdere vaccinatie tijdstippen, met telkens een aantal weken tussen. Pas na het volledig doorlopen van deze basisvaccinatie (primo + hervaccinatie’s) is de pup volledig beschermd en kan hij/zij zorgeloos de wijde wereld in trekken. Ook zal hij/zij het eerste half jaar nog zeer regelmatig ontwormd moeten worden omdat jonge dieren daar nu éénmaal heel vatbaar voor zijn en nog niet voldoende immuniteit tegen gekweekt hebben totdat ze ca. 6 maand oud zijn. En niets zo goed om ook af en toe op jonge leeftijd gewoon eens hallo te gaan zeggen, even op de weegschaal te gaan staan, een ontwormingstabletje en wat lekkers te krijgen bij de dierenarts. Hoe meer positieve ervaringen op jonge leeftijd bij de dierenarts, hoe beter. Het hoeven niet altijd enkel maar prikjes en minder leuke dingen te zijn daar op het cabinet 🙂

Heb je interesse en/of vragen? Dan horen we uiteraard graag van je.

Misschien tot binnenkort,
Cindy, Benny, Nova, René & Saga