Van't Grootgestalte

In Memoriam

Ferro van de Wase Polder

Geboortedatum: 12/5/2006
Overleden: 25/5/2017
Ferro was onze allereerste hond als jong koppel. Hij was een zelfzekere stabiele reu. Omdat we alles goed wilde doen van in het begin, hebben we best veel tijd in zijn opvoeding gestoken. En we waren daar best wel behoorlijk zwart-wit (in wat wel en niet mocht) in omdat het ook erg snel een erg grote hond zou worden en dan nog wel een reu. Hij was ook erg leergierig en makkelijk te motiveren. Hij luisterde daarom ook als de beste ondanks dat hij best een haantje naar andere grote reuen kon zijn. Het was geen dog die af en toe bananen in zijn oren had, integendeel. Dat Oost-Indisch doof zijn kwam pas op hoge leeftijd, toen hij begon te beseffen dat we toch maar 2 muggenzifters waren. En dat nu direct ook best wel binnen een minuutje mocht zijn. Op 6 jarige leeftijd kreeg hij er een vriendin voor het leven bij. Marieke, de liefde van zijn leven die als pup ondanks zijn gegrommel toch zijn hart voor haar wist te veroveren. Ook zijn dochter Minty (Meant to Be van Hoogst) volgde snel in puppy Marie haar kielzog. En hoewel Marie de liefde van zijn leven was, was hij Minty’s grote boezemvriend. Net zoals wij hem opgevoed hebben, hanteerde hij dezelfde normen en waardes. Privileges moesten verdiend worden en grenzen werden duidelijk aangegeven. En eens hij voelde dat deze 2 kleine meisjes hem respecteerden, mochten ze alles en nog zoveel meer van hem. Op 8jarige leeftijd werd hij papa van Mariekes eerste pups bij ons. En zo vervoegde ook zijn jongste dochter en de allereerst geboren Van’t Groot Gestalte, Novastar, ons gezin. Zowel Minty als Nova hebben veel van paps meegekregen. Minty is lekker mondig en net zo speels; Nova is minstens net zo eigenzinnig en krachtig als haar papa was.
Ik vergelijk Ferro nog steeds met een stevige eik. Hij was stabiel, sterk, geaard, zelfzeker en ‘groots’. Neen niet zozeer in conformatie, maar hij had een zeker charisma. Hij liet bij iedereen een grote indruk achter. Hij was letterlijk en figuurlijk onze rechterhand in alles wat in en rondom ons gezin gebeurde. Op 11jarige leeftijd sliep hij zachtjes in. Ferro, we missen je nog steeds, onze kanjer, onze rots in de branding.

‘Marie’ Coralie
von der Schlehhecke

Geboortedatum: 7/1/2013
Overleden: 28/5/2020
Marie … en ik glimlach al bij de gedachte … Marie, daar kunnen we veel boeken met volschrijven. Alles aan Marie was woelig, turbulent, één en al avontuur. Ze werd door de fokster omschreven als Wuchtbrumme (beeindruckend temperamentvolle, Vitalität ausstrahlende jüngere weibliche Person von kräftiger Statur) en dat is nog steeds bij nader inzien echt wel de beste omschrijving.
Dat ze in ons gezin terecht kwam was puur serendipity, voorbestemd. En daar hebben we geen seconde spijt van. Ze was mijn soulmate vanaf de eerste moment dat ik zei ‘die wordt het!’. Uit diepe slaap werd ze vanzelf wakker en liep zonder leiband in mijn kielzog door het huis, de voortuin in, over de parking hup de auto in richting België. Ik dacht destijds dat het de rustigste pup uit het nest was, maar dat bleek best wel wat anders. Eigenlijk was Marie een bijzonder energieke, maar ook een overgevoelige en onzekere pup. Maar hoe groot haar onzekerheid ook kon zijn, ze vertrouwde steeds op ons. Er was niets dat Marie niet deed of onderging voor ons, zolang ze ons maar had. Haar loyaliteit was bodemloos, maar was wel beperkt tot de enkele mensen die ze door dik en dun vertrouwde. Ze was ook voor haar pups de best mogelijke mama. Er was niets dat ze niet verdroeg of deed voor hen. Zelfs met 40° koorts ging ze gewoon door als je haar niet voor zichzelf beschermde. Het was het type dat zichzelf opbrandt, dat over haar eigen grenzen heen blijft gaat no matter what. Het type waarvan je zoveel leert als je jezelf er maar voor openstelt en durft te kijken in de spiegel die ze je voorhoudt.
Het type dat onder je huid zit en je nooit meer los laat.
Marieke, je kwam in mijn dromen om me die laatste knuffel te geven. Maar we hadden je er graag nog zoveel meer gegeven. You’ve lived your life to the fullest, maar het was daarom ook gewoonweg veel te kort. We missen je nog elke ‘flitsende’ seconde.